
HØNSESALAT AF LABEL ROUGE FRITGÅENDE KYLLING med æble, svampe og bacon

INGREDIENSER:
• 1 hel Label Rouge fritgående kylling
• 1 spsk. salt
• 10 peberkorn
Dressingen:
• 3 dl. mayonnaise
• 3 dl. creme fraiche 38%
• 1 spsk. grov sennep
• 2 æbler
• 1 skalotteløg
• 1 dusk purløg
• 1 dusk kørvel
• 16 skiver bacon
• 1 bakke champion
• 1 citron
• 8 skiver rugbrød
Fremgangsmåde:
• Læg kyllingen i en gryde og dæk med vand. Kom salt og peberkorn i vandet. Lad vandet koge op og skru så ned og lad kyllingen simre under låg i 1 time. Tag den op, når lårene er lige til at tage af.
• Mens kyllingen simrer, laves dressingen.
• Bland mayonnaise og creme fraiche sammen med sennep og det hakkede skalotteløg. Hak purløg og kørvel, og vend det i dressingen. Smag til med salt og peber.
• Skær æblerne i grove tern, og vend dem i dressingen.
• Steg baconen sprød. Løft stykkerne af panden. Skyl champignonerne og skær dem i halve. Brug fedtstoffet fra baconen til at stege dem i. Krydr dem med salt og peber og lidt citronsaft.
• Når kyllingen er kølet lidt af, plukkes kødet fra skroget i grove stykker. Vend det i dressingen og anret den ovenpå det ristede rugbrød og pynt med bacon og champignon.