I 65 år har Label Rouge-avlerne befundet sig på et punkt i kæden, hvor respekt for traditionelle metoder er afgørende for at producere fjerkræ og æg af høj kvalitet, samtidig med at man respekterer dyrevelfærd og miljø.
KONSTANT OPMÆRKSOMHED
FORVALTNING AF ENGAREALER
Disse græsarealer, som skal være beplantet med træer, giver fjerkræet adgang til det fri hver dag hele året rundt, så de kan udfolde deres naturlige adfærd og beskytte sig mod vejret og rovdyr.
OMHYGGELIG PLEJE AF DYR
Det begynder med en sund, afbalanceret plantebaseret kost, der er tilpasset hårdføre racer og langsomt voksende fjerkræ. Landmændene går flere gange om dagen rundt blandt fuglene for at sikre sig, at de er ved godt helbred.
OPSAMLING AF ÆG
I æggeproduktionen indsamler landmanden æggene mindst to gange om dagen, hvilket garanterer optimal friskhed.
ENGAGEMENT I BÆREDYGTIGT LANDBRUG
De fleste Label Rouge-fjerkræavlere dyrker selv det korn, de fodrer deres dyr med. Som vogtere af traditionelle færdigheder i harmoni med deres miljø spiller de en aktiv rolle i beskyttelsen af biodiversiteten og landskabets mangfoldighed.
VIDEREGIVELSE OG FREMTID
Label Rouge-producenternes engagement. Det omfatter at videregive en landbrugsmoral og produktionsmetoder, der, selv om de er traditionelle, i stigende grad foretrækkes af yngre generationer, hvilket sikrer den unikke knowhows fremtid.
BEVARELSE AF HÅRDFØRE RACER
Opdrættere hos Label Rouge hjælper med at bevare hårdføre racer (stammer), der er valgt på grund af deres langsomme vækst og tilpasning til frilandsopdræt. Denne hårdførhed gør dem mere modstandsdygtige over for sygdomme, hvilket begrænser brugen af medicin, især antibiotika. Brug af fytoterapi, æteriske olier, homøopati og andre alternative produkter foretrækkes.
LABEL ROUGE: EN SEKTOR, DER ER KOLLEKTIVT ENGAGERET I KVALITET
STRENGE PRODUKTIONSREGLER
Alle aktører i branchen har samme mål: At give forbrugerne overlegen kvalitet. Alle overholder de strenge produktionsregler, som er defineret i Label Rouge-specifikationerne, og som er godkendt af de offentlige myndigheder.
GENNEMSIGTIGHED OG SIKKERHED FOR FORBRUGERNE
Alt er underlagt intern kontrol af Organisme de Défense et de Gestion (ODG) og uanmeldte audits af et uafhængigt, godkendt certificeringsorgan, hvilket sikrer gennemsigtighed og sikkerhed for forbrugerne.